Mantel-Mama van Jelle en CO!!

Wat als;.....

Als Mantel Mama van Jelle heb je geen keuze om niet op de trein op te stappen!! Je zult wel moeten!! Sommigen spreken me ook aan, “knap hoor wat je allemaal doet”, “dat jullie het zo goed vol kunnen houden”, etc etc…… Tja, ik ben toch benieuwd wat degene in onze situatie zal doen, hetzelfde? Ik hoop het! Natuurlijk is het eigenlijk een onmogelijke situatie waarin wij zijn beland en kan je talloze vragen gaan stellen: wat als het gezien was bij de verschillende echo’s, wat als, wat als. Het is natuurlijk heel bijzonder dat ze zo’n complexe schisis niet gezien hebben. Tja, het zal allemaal wel op een maandagmorgen zijn gedaan…..Heel bijzonder! Wat als……..

Als Mantel Mama ben je niet alleen vrouw van, moeder van, dochter van, zusje van, vriendin van. Eigenlijk wordt je zo in het diepe gegooid dat je elke keer zo moet vechten om het hoofd boven water te houden.

Nevenfuncties:

In ons logistieke centrum ben je als Mantel Mama niet alleen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een gezin. Nee het vergt een boel nevenfuncties; planner, inkoper, secretaresse, kinderverpleegkundige, arts, woordvoerster (Jelle kan nog weinig aangeven en mama kan hem blind lezen) bewaakster, alles gaat langs Mama en moet langs Mama.

Leeuwin:

Als Jelle geprikt moet worden in het ziekenhuis voor infuus of voor bloed is het Mama die ervoor zorgt dat het voortaan direct door de afdeling anesthesie gedaan wordt om alle ellende van het al zo zieke mannetje te voorkomen.

Magazijnmedewerkster:

Om de twee weken wordt alles besteld voor Jelle, alle spuitjes, sondes, medicijnen, systeemsets, voeding etc etc. Dit vergt een gedegen strak schema, maar vooral ook van het perfectionistische af. Stel je toch eens voor dat je een bepaald medicijn te weinig hebt in het weekend…

Stress-bestendig:

Ook het logeren in het KinderHospice in Barneveld vergt een boel kunst en vliegwerk. Strakke lijsten zodat je echt zeker niets vergeet!! Let wel: Jelle krijgt een kale kamer in het hospice. Je moet dus echt alles inpakken en meenemen….. Het lijkt wel soms op een complete volksverhuizing.

Regeltante:

Ook het nodige telefoontjes, mailtjes en bezoekjes niet te vergeten. Je bent dagelijks zo een paar uur bezig om alle zeilen weer strak te zetten en alles te regelen. Het kost een hoop energie om alle ballen in de lucht te houden en iedereen tevreden te houden.