8 febr, 2016.

Ik heb een super leuke GROTE ballon gekregen van mijn vriendinnetjes van de KinderThuisZorg!! Ze bestaan 10 jaar dit jaar. Van harte gefeliciteerd met jullie jublieum en ik hoop dat jullie nog lang voor mij mogen zorgen.

Knuffel van Jelle

  • Zwaar overleg met 1 van zijn vriendinnetjes....

  • Met verkeerde beentje uit bed!

Prachtig stukje geschreven door Carolien, VCP'er van Jelle van de KinderThuisZorg. Aug, 2015

Sinds Augustus 2014 maak ik deel uit van team Jelle van de KinderThuisZorg. De KinderThuisZorg is een landelijk werkende organisatie waarvan het hoofdkantoor in Winterswijk gevestigd is. Het verschil met de reguliere thuiszorg is dat wij niet alleen korte duur zorgmomenten hebben maar ook lange duur, dat je dus gedurende meerdere uren op een dag de zorg uit handen neemt van ouders omdat zij dan bv gaan werken of om ze te ontlasten. Dit zijn allemaal kindjes die constant toezicht nodig hebben of intensieve zorg en dus niet naar de reguliere kinderopvang kunnen.
De zorg voor Jelle is zowel constant toezicht als intensief. Elke dag is anders bij Jelle, er zijn meerdere Jelle's: de oncomfortabele Jelle, de comfortabele Jelle, zieke Jelle, ondeugende Jelle, dus het is nooit saai om voor Jelle te zorgen! Als Jelle oncomfortabel is, is het een uitdaging om daarvan de oorzaak ( slijm? Buikpijn? Houding? Of toch iets anders?) te achterhalen en hem weer comfortabel te laten zijn. Wat ik de afgelopen maanden erg mooi vond om te zien zijn de sprongen in ontwikkeling die Jelle gemaakt heeft: hij krijgt steeds meer aandacht voor zijn omgeving, gaat steeds meer lachen, probeert geluidjes te maken, heeft zijn handjes ontdekt en gaat gericht iets pakken. Jelle vind het ook heerlijk om op schoot te zitten en te knuffelen en ook in bad gaan is vaak een feestje. Kortom ik ga altijd met veel plezier naar Jelle, waar ik me altijd welkom voel. Monique, Rik, Chris en Morris bedankt voor jullie gastvrijheid. 

 

Verpleegkundige zorg voor zieke kinderen

We hebben het geluk bij Jelle dat we gebruik mogen maken van de verzorging aan huis van de KinderThuisZorg. Een vaste ploeg van verpleegkundige komen dagelijks bij Jelle om Jelle thuis te verzorgen en te helpen met zijn oefeningen voor zijn ontwikkelingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magazine van de KinderThuisZorg

Magazine van de KinderThuisZorg

Thema: Vertrouwen

http://www.kinderthuiszorg.nl/media/KinderThuisZorg_Magazine_Mei_2015/